Seura

Yleisesittely
Basket Savonlinna r.y. (lyhenne Basket SL tai BSL) perustettiin toukokuussa 1972 jatkamaan Savonlinnan Nmky:n koripallojaoston 10 vuotta kestänyttä toimintaa. Seuran ensimmäisen puheenjohtajan, silloisen Savonlinnan kaupungin liikuntasihteerin Jorma Lankisen ohjenuorana oli juniorityö. Ja ohjetta on noudatettu edelleen.

Toiminnan painopistealueena on junioritoiminta.

Juniorien vanhempien ja seuran välistä kanssakäymistä on tehostettu. Tavoite junioritoiminnassa on, että jokaisessa ikäluokassa on laadukkaasti hoidettu ryhmä, jolla on kaksi valmentajaa ja joukkueenjohtaja.

Junioritoiminnassa korostetaan monipuolisuutta ja junioreilla on mahdollisuus harrastaa muitakin lajeja. Pienempien junioreiden pelitoiminnassa ei aseteta kilpailullisia menestymistavoitteita. Kaikille halukkaille annetaan
mahdollisuus pelaamiseen.

 

Edustusjoukkueiden toimintaa kehitetään niin, että junioreille, joilla koripallossa on kilpailullisia tavoitteita, taataan laadukas valmennus. Lukioikäisillä on mahdollisuus ottaa koripallo opiskeluohjelmaansa Savonlinnan Lyseon kilpaurheilun koulutusohjelmassa.